1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Antek Enerji`den Burdur`da 2 MW`lık GES

Antek Enerji`den Burdur`da 2 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Antek Enerji, Burdur'da 2 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Antek Enerji San. Tic. A.Ş. tarafından Burdur ili Bucak ilçesi Kilde...

Antek Enerji`den Burdur`da 2 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Antek Enerji, Burdur'da 2 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Antek Enerji San. Tic. A.Ş. tarafından Burdur ili Bucak ilçesi Kilde mevkiinde yapmayı planladığı1,635 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali'nde kapasite artışı yapılarak toplam kapasite 2 MW'a çıkarılacak.

Ek kapasite arttırımı projesinin maliyetinin 900 bin TL olması öngörülüyor. Kapasite artırımıyla birlikte toplam 2 MW’lık güneş enerjisinden elektrik üretim tesisinin her birinde 8 000 adet çok kristalli fotovoltaik panel ve her biri 20 kW olan 200 adet evirici (invertör) kullanılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Burdur Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler