1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Antik Tekstil Eskişehir’de jeotermal kaynak arayacak

Antik Tekstil Eskişehir’de jeotermal kaynak arayacak

Antik Tekstil, seracılık ve turizmde kullanmak amacıyla Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde 5 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Antik Tekstil Eskişehir’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde 5 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Kaynak, teknolojik sera yapımında veya Turizm Konaklama veya Spa Merkezinde kullanılacak.

Antik Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Eskişehir İli, Mahmudiye İlçesi, Yeniköy Mahallesi mevkiinde 3443032 Erişim ve 2023-13 ruhsat nolu sahada jeotermal kaynak arama sondaj faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri 3,3 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında sahada beş adet sondaj kuyusu açılacak. Sondaj kuyularının derinliği 500 ± 100 m olacak. Yeterli sıcaklığa ve debiye ulaşılması durumunda 1 veya 2 sondaj kuyusu işletilecek. Sondaj faaliyeti neticesinde belirlenen jeotermal kaynak rezerv miktarı, kalite uygunluk gibi değerlendirmeler yapılacak, kaynakların uygun görülmesi durumunda da üretim aşamasına geçilecek.

Çıkacak olan suyun sıcaklık değerlerine göre proje sahibi tarafından jeotermal kaynaklı teknolojik sera yapımında veya Turizm Konaklama veya Spa Merkezinde kullanılacak.  

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler