1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Apple enerjisini güneş çiftliğinden alacak

Apple enerjisini güneş çiftliğinden alacak

Enerji Günlüğü - Apple'ın data merkezine enerji verecek Kuzey Carolina'daki 100 dönümlük 'güneş tarlaları' bu yıl sonunda tamamlanacak. Güneş tarlaları...

Apple enerjisini güneş çiftliğinden alacak

Enerji Günlüğü - Apple'ın data merkezine enerji verecek Kuzey Carolina'daki 100 dönümlük 'güneş tarlaları' bu yıl sonunda tamamlanacak. Güneş tarlaları şimdilik 20 megavat elektrik üretiyor. Bu da kısa bir süre içinde Apple'ın enerji ihtiyacının yüzde 60'ına denk gelecek. Güneş tarlasından enerji alacak data center'da henüz bazı bilgiler gizli. Ancak daha çok 'iCloud' ve diğer büyük Apple servisleri için kullanıldığı tahmin ediliyor.

İHTİYACIN TAMAMINI KARŞILAYACAK

Güneş çiftliği tamamlandığında Apple'ın Kuzey Carolina’da yer alan veri merkezinin enerji ihtiyacının tamamını karşılayacak. Ayrıca data merkezi de tamamen beyaz renklerde inşa edilerek güneş enerjisinden maksimum seviyede faydalanılması planlanmış.

3 BİN 700 EVE YETECEK ENERJİ

Tarlalar bu yıl sonunda tam kapasite çalışmaya başladığında 3 bin 700 evin elektriğini karşılayacak oranda enerji üreteceği tahmin ediliyor. Apple bu çiftlik dışında yine 100 dönümlük başka bir arazide güneş enerjisi çalışmalarına devam etmeyi planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler