1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Apple ve Tesla Çin’de üretime ara verdi

Apple ve Tesla Çin’de üretime ara verdi

Apple ve Tesla tedarikçileri Çin'deki enerji sorunları nedeniyle üretime ara verdi.

Apple ve Tesla Çin’de üretime ara verdi

Enerji Günlüğü - Apple ve Tesla tedarikçileri Çin'deki enerji sorunları nedeniyle üretime ara verdi.

Sınırlı kömür arzı ve yükselen gaz fiyatlarının yanında 2021'de enerji yoğunluğunu %3 azaltma taahhüdünü yerine getirmeye çalışan Çin, enerji arzı sorunları yaşıyor. Çin hükümetinin enerji arzı sorunları nedeniyle aldığı sıkı tedbirler Apple ve Tesla gibi ABD'li şirketlerin tedarikçilerinin de bazı tesislerinde üretimi ara vermelerine neden oldu.

Apple tedarikçileri Unimicron Technology, Eson Precision ve Concraft Holding, fabrikaları birkaç günlüğüne kapattı. iPhone tedarikçilerinden Foxconn'un iştiraki Eson Precision Engineering, Kunshan tesisinde üretime Pazar günü ile Cuma günü arasında devam edilmeyeceğini duyurdu. Şirket hem Tesla'ya hem de Apple'a parça tedarik ediyor. Diğer fabrikalar da, enerji kısıtlamalarına uyum sağlamanın bir yolu olarak üretimi azaltmayı değerlendiriyor.

Çin'de hükümet enerji tüketimini azaltmak için son dönemde sıkı tedbirler alıyor. Çin Ulusal Enerji İdaresi (NEA), kömür ve doğal gaz şirketlerine, Kuzeyde sıcaklıklar düşmeye başladığında evleri sıcak tutmak için enerji kaynaklarına öncelik vermeleri uyarısında bulunarak, bunun birkaç ay sürecek bir sorun olabileceğini belirtti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler