1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aquila Srl İtalya’da 150MW GES kuracak

Aquila Srl İtalya’da 150MW GES kuracak

Hun Yenilenebilir’in iştiraki Aquila Srl, İtalya’da 150 megavat GES kurmak üzere İtalyan proje geliştiricilerle anlaştı.

Aquila Srl İtalya’da 150MW GES kuracak

Enerji Günlüğü - Hun Yenilenebilir, %100 iştiraki olan Aquila Srl’nin İtalya’da 150 megavat gücünde güneş enerjisi santrali projesi için İtalyan proje geliştiricilerle sözleşme imzaladığını bildirdi.

Hun Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ'nin şirketlerinden Aquila Srl, İtalya'da toplamda 150MW'a kadar güneş enerjisi santrali (GES) projeleri geliştirmek amacıyla İtalyan proje geliştiricilerle anlaşma imzaladı.

Her biri 10-20 megavat arasında olan projelerin ağırlıklı olarak İtalya'nın güney bölgelerinde gerçekleştirileceği aktarıldı.

Ayrıca anlaşmaya göre, Aquila Srl firması, lisans geliştirme sürecinin başarılı sonuçlandığı projelere sahip özel amaçlı şirketlerin (SPV) hisselerini yüzde 92 oranına kadar satın alma seçeneğine (call option) sahip oldu.

Lisanslama çalışmalarının başarıyla sonuçlanması halinde söz konusu güneş enerjisi santrali lisans sahibi SPV hisseleri, Aquila Srl tarafından satın alınacak. Satın alma işlemlerinin ardından finansman için İtalya ve Avrupa Bankaları ile çalışılması planlanan projenin GES kurulumuna başlanacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler