1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Araçlara kablosuz şarj hizmeti devrede

Araçlara kablosuz şarj hizmeti devrede

Kablosuz şarj imkanı, elektrikli araçların hizmetinde! Çin Halk Cumhuriyeti’nde elektrikli araçlar için kablosuz şar istasyonu kuruldu. 

Araçlara kablosuz şarj hizmeti devrede

Enerji Günlüğü - Elektrikli araçlar günlük hayatta kendini her geçen gün daha çok hissettirirken, bu araçların şarj ihtiyacı için farklı çözümler geliştiriliyor. Çin’in doğusundaki Suzhou kentinde hem kablolu hem de kablosuz şarj modlarını içeren iki entegre elektrikli araç (EV) şarj istasyonu kuruldu.

State Grid Suzhou Power Supply Pazarlama Müdürü Zhao Meng, Suzhou New District’te faaliyet göstermeye başlayan akıllı şarj istasyonu konusunda açıklamalarda bulundu. Yeni enerjili araçlar (NEV) için kablosuz şarjın, akıllı telefonlarla benzer şekilde çalıştığını kaydeden Zhao’nun ifadelerine göre, iki model sırasıyla 7 kilovat ve 11 kilovatlık nominal güçle yüzde 90’ın üzerinde verimli. 

Plug-in şarj ile karşılaştırıldığında, EV’lerin kablosuz şarj edilmesi, kullanım kolaylığı ve açıkta kalan iletkenlerle ilişkili güvenlik risklerinden kaçınma gibi birçok avantaja sahip. Sürücüler, araçlarını şarj ederken, uygulamaları ve araca takılan ekranları kullanarak kablosuz şarjın gücü, voltajı ve akımı ile ilgili gerçek zamanlı verileri kontrol edebiliyor.

Bu arada, Çin Otomobil Üreticileri Birliği verilerine göre geçtiğimiz ay ülke yollarında yer alan şarj kolonu sayısı bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 40,4 arttı. Ağustos 2022’den Temmuz 2023’e kadar Çin’de her ay ortalama 53 bin şarj ünitesi kuruluyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler