1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aralık ayında 2 şirket spot boru gazı ithal edecek

Aralık ayında 2 şirket spot boru gazı ithal edecek

Aralık ayında BOTAŞ Kıyıköy ve Türkgözü giriş noktasından ve Socar da Türkgözü giriş noktasından spot boru gazı rezerve etmeye hak kazandı.

Aralık ayında 2 şirket spot boru gazı ithal edecek

Enerji Günlüğü - Botaş Aralık ayında Kıyıköy’den günde 5 milyon 131 bin m3 ve Türkgözü’nden 1000 m3; Socar ise Türkgözü giriş noktasından günde 1 milyon 863 bin m3 spot boru gazı rezerve etmeye hak kazandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından kurumun internet sayfasından yayınlanan duyuruya göre, 2023 yılı Aralık döneminde 2 şirket spot boru ithalatı yapmaya hak kazandı. 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Kıyıköy ve Türkgözü giriş noktalarından, SOCAR Enerji ise Türkgözü giriş noktasından Aralık ayında spot boru gazı ithalatı gerçekleştirecekler. 

Talep toplama aşamasında spot boru gazı ithalatına hak kazanan Botaş Kıyıköy’den günde 5 milyon 131 bin m3 gaz ithal edebilirken, yarışma aşamasında da Türkgözü’nden 1000 m3 gaz ithal edecek. 

Socar Enerji ise yarışma aşamasında Türkgözü giriş noktasından günde 1 milyon 863 bin m3 spot boru gazı rezerve etmeye hak kazandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler