1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aralık spot doğalgaz ithalatı kapasite yarışına Engie katılacak

Aralık spot doğalgaz ithalatı kapasite yarışına Engie katılacak

24 Kasım’da yapılacak olan Aralık ayı boru hattıyla spot doğalgaz ithalatı kapasite yarışına katılım hakkı elde eden tek şirket Engie Enerji oldu.  

Aralık spot doğalgaz ithalatı kapasite yarışına Engie katılacak

Enerji Günlüğü - 24 Kasım’da yapılacak olan Aralık ayı boru hattıyla spot doğalgaz ithalatı kapasite yarışına katılım hakkı elde eden tek şirket Engie Enerji oldu.  

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK), DİT/8995-3/492 lisans numaralı Engie Enerji Ticaret ve Pazarlama A.Ş.’nin Spot Boru Gazı İthalat Miktarı ve Uygulama Yönteminin Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar ile 2020 yılı Aralık ayı (A12) talep çağrısı metninde yer alan hükümler çerçevesinde, 24 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan talep toplama ve/veya yarışmaya katılım hakkı elde eden tek şirket olduğunu açıkladı. 

Türkiye enerji pazarında üretim, dağıtım ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren Fransız Engie Grup, İzmit’te şehiriçi doğalgaz dağıtımı yapıyor. Grubun yüzde 90 hisseye sahip olduğu 325 bin aboneli İZGAZ, Gebze ve Karamürsel dışında tüm Kocaeli’nin gaz dağıtımını gerçekleştiriyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler