1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aralık’ta enerji üretim maliyetindeki artış sürdü

Aralık’ta enerji üretim maliyetindeki artış sürdü

Türkiye’de enerji üretim maliyeti Ocak’ta bir önceki yıla göre %188 artarken, bir önceki aya göre %0,64 azaldı. 

Aralık’ta enerji üretim maliyetindeki artış sürdü

Enerji Günlüğü - Türkiye’de enerji üretim maliyeti Ocak ayında bir önceki yıla göre %188 arttı. Bununla birlikte bir önceki aya göre %0,64 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı Ocak ayı Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine göre, ana sanayi gruplarından enerji üretim fiyatları Ocak ayında bir önceki aya göre %0,64 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %188,23 oranında arttı.

ELEKTRİK VE GAZ SEKTÖRÜNDE MALİYETLER YÜZDE 237 ARTTI

TÜİK Yurt içi üretici fiyat endeksine göre (Yİ-ÜFE) Ocak ayında sanayinin dört sektöründen biri olan elektrik, gaz üretimi ve dağıtımı sektöründe maliyetler bir önceki yılın aynı ayına göre %237 arttı. Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taş ocakçılığında ise maliyetlerdeki artış %101,51 olurken, imalat sektöründe %70,49 ve su temini sektöründe %116,64 oranında arttı. 

KÖMÜR ÜRETİM MALİYETİ %100 ARTTI

Ayrıca alt sektörlerden kömür ve linyit üretim maliyetleri %100 ve elektrikli teçhizat üretimi maliyetleri de %61 oranında yükseldi. Yine, ham petrol ve doğal gaz üretim maliyetleri yaklaşık %90 ve kok ve rafine petrol ürünleri üretimi maliyeti de %66 artış kaydetti.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler