1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco Çin’de petrokimya tesisi kuracak

Aramco Çin’de petrokimya tesisi kuracak

Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, Çin’de 300 bin varil üretim kapasiteli bir petrol rafinerisi ve bir petrokimya tesisi kuracak.

Aramco Çin’de petrokimya tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Suudi Aramco, Çinli ortakları ile birlikte 10 milyar dolar yatırım yaparak Çin'in Liaoning bölgesinin Panjin kentinde kuracağı rafineri ve petrokimya tesisinin 2026'da tam kapasite faaliyete geçirmeyi hedefliyor. 

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, Çin'in Norinco ve Panjin şirketleriyle ortak girişim altında, Çin’de 300 bin varil üretim kapasiteli bir petrol rafinerisi ve bir petrokimya tesisi kuracağını açıkladı. 

Ortak girişimin %30'u Saudi Aramco'ya, %51'i Norinco ve %19'u Panjin'e ait olacak. İnşasına bu yıl başlanacak tesislerinin 2026 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Panjin'de kurulacak rafineri ve petrokimya tesisi Çin'in ikinci büyük tesisi olacak.  Günde 300 bin varil petrol işleyecek olan rafineri, 1,65 milyon ton etilen, 2 milyon ton paraksilen üretimi gerçekleştirecek. Tesis, Huajin Aramco Petrochemical Company (HAPCO) tarafından kurulacak ve işletilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler