1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aramco doğal gaz ağının yüzde 49’unu kiraladı

Aramco doğal gaz ağının yüzde 49’unu kiraladı

Saudi Aramco, doğalgaz boru hattı ağındaki %49’luk hissesini 20 yıllığına varlık yönetim şirketi BlackRock ve Hassana Yatırım Şirketi liderliğindeki konsorsiyuma kiraladı.

Aramco doğal gaz ağının yüzde 49’unu kiraladı

Enerji Günlüğü - Saudi Aramco, doğalgaz boru hattı ağındaki %49’luk hissesini 20 yıllığına varlık yönetim şirketi BlackRock ve Hassana Yatırım Şirketi liderliğindeki konsorsiyuma kiraladı.

Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Saudi Aramco, varlık iyileştirme programı kapsamında ABDli varlık yönetim şirketi BlackRock ve Hassana Yatırım Şirketi liderliğindeki bir konsorsiyum ile doğalgaz boru hattı ağını içeren 15.5 milyar dolarlık bir kiralama anlaşması imzaladığını duyurdu.

Anlaşmanın bir parçası olarak, yeni kurulan Aramco Gaz Tedarik Şirketi, Suudi Aramco’nun gaz boru hattı şebekesindeki kullanım haklarını 20 yıllığına kiralayacak ve geri kiralayacak.

Anlaşma ile Konsorsiyum Saudi Aramco’nun doğalgazını tüm ülke boyunca taşıyan boru hatları üzerindeki 20 yıllık finansal kiralama haklarını elinde tutan bu yeni şirketin yüzde 49’luk payına sahip olacak. Saudi Aramco, Aramco Gaz Tedarik Şirketi’ndeki yüzde 51 çoğunluk hissesini elinde tutacak.

Önceki ve Sonraki Haberler