1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco G. Kore’de petrokimya tesisi kuracak

Aramco G. Kore’de petrokimya tesisi kuracak

Aramco, 7 milyar dolar yatırımla Güney Kore’de yılda 3,2 milyon ton petrokimya üretme kapasitesine sahip dünyanın en büyük rafineriye entegre petrokimya projesini geliştirecek.

Aramco G. Kore’de petrokimya tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco, Güney Kore'de rafineriye entegre petrokimya tesisi kurmak için 7 milyar dolar yatırım yapacak.

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco, ham petrolden kimyasallara değer zincirini maksimize etme stratejisine uygun olarak, Asya ülkesi Güney Kore'ye bugüne kadarki en büyük yatırımını yapmayı planlıyor. Aramco, bağlı ortaklığı S-OIL tarafından yapacağı 7 milyar dolarlık yatırım ile bir buhar kırma petrokimya tesisi kuracak. Şahin adlı proje, Aramco’nun dünyanın en büyük rafineriye entegre petrokimya buhar kırıcılarından birini geliştirmek için Asya ülkesindeki en büyük yatırımı.

S-Oil'in Ulsan'daki mevcut tesisinde yer alacak yeni tesisin yıllık 3,2 milyon ton petrokimya üretme kapasitesine sahip olması ve yüksek değerli polimerler üretecek bir tesisi de içermesi planlanıyor. Ham petrolü petrokimyasal hammaddeye dönüştürmeyi amaçlayan proje, Aramco ve Lummus Technology'nin kimyasal verimi artıran ve işletme maliyetlerini azaltan TC2C termal ham-kimyasal teknolojisinin ilk ticarileştirilmesini temsil edecek.

Aramco, S-OIL'in yüzde 63 hissesine sahip. Projenin 2023 yılında başlaması ve 2026 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler