1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco Hyundai Oilbank'tan hisse alacak

Aramco Hyundai Oilbank'tan hisse alacak

Enerji Günlüğü - Suudi devlet petrol şirketi Aramco, Güney Koreli rafineri şirketi Hyundai Oilbank'tan yaklaşık yüzde 20 hisse alıyor.Dünyanın en büyük...

Aramco Hyundai Oilbank'tan hisse alacak

Enerji Günlüğü - Suudi devlet petrol şirketi Aramco, Güney Koreli rafineri şirketi Hyundai Oilbank'tan yaklaşık yüzde 20 hisse alıyor.

Dünyanın en büyük ham petrol üreticisi Suudi Arabistan, petrol talebinin düşmesi riskine karşı rafineri ve petrokimya yatırımlarını arttıramaya devam ediyor. Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, en büyük Asyalı ham petrol müşterisi Güney Koreli rafineri şirketi Hyundai Oilbank'tan hisse almak için Hyundai Heavy Industries Holdings ile anlaşmaya vardı. Aramco, Hyundai Oilbank'ın yüzde 19,9 hissesi için 1,61 milyar dolar (1,8 trilyon won) ödeyecek. 

Hyundai Oilbank, ülkenin güneybatısındaki Daesan kentinde günde toplam 650.000 varil rafineri kapasitesine sahip. Şirket aynı zamanda petrokimya ticaretini genişletmeyi de hedefliyor.

Hyundai Heavy Industries Holdings, Hyundai Oilbank’ın yüzde 91.13 hissesine sahip. 2018 yılında Güney Kore, Suudi Arabistan’dan 323.17 milyon varil ham petrol satın aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler