1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aramco kayaç gazı üretimine başladı

Aramco kayaç gazı üretimine başladı

Aramco, Suudi Arabistan’daki Güney Ghawar sahasından ilk kayaç gazı üretimini gerçekleştirdi. Saha günde 300 milyon fit küp ham gaz ve 38 bin varil kondensat işleme kapasitesine sahip.

Aramco kayaç gazı üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Aramco, üretime başladığı Güney Ghawar sahasından günde yaklaşık 750 milyon fit küp ham gaz üretmeyi planlıyor.

Suudi devlet enerji şirketi Aramco, gaz üretimini 2021 seviyelerinden 2030'a kadar yarıdan fazla artırma çabaları kapsamında Suudi Arabistan'ın Al Hasa Eyaletinde, Riyad'ın 200 km doğusunda bulunan Güney Ghawar sahasından ilk (geleneksel olmayan) kayaç gazı üretimine başladığını duyurdu. 

Aramco açıklamasında, Güney Ghawar operasyonundaki tesislerin günde 300 milyon fit küp ham gaz ve 38 bin varil kondensat işleme kapasitesine sahip olduğunu kaydetti. 

Artan gaz talebine yanıt olarak şirket, Güney Ghawar'ın 750 milyon fit küp (mcfd) ham gaz sağlama stratejik hedefine ulaşmak için genel işleme kapasitesini iki katından fazla artırmak için çalışmaya devam edecek. 

Kayaç gazı, kuyunun karlı bir şekilde üretime geçirilmesi için önemli miktarda hidrolik kırılmanın gerekli olduğu kadar düşük geçirgenliğe sahip rezervuar kayalarından üretilen doğal gaz rezervuarlarını ifade ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler