1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aramco mavi hidrojen üretiminde kararsız

Aramco mavi hidrojen üretiminde kararsız

Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco, çok fazla maliyetli olduğu ve yeterli müşteriye henüz ulaşılamadığı gerekçesiyle ürettiği LNG’yi hidrojen üretimi yerine doğrudan ihraç edecek.

Aramco mavi hidrojen üretiminde kararsız

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan devletine ait petrol devi Aramco, doğal gaz ile üretilen mavi hidrojen yerine LNG ihraç etmeyi değerlendiriyor.

Dünyanın en büyük petrol şirketi Saudi Aramco, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretimi için milyarlarca dolar yatırım yapacak. Önceliği, Suudi Arabistan'ın artan LNG ihtiyacının karşılanmasına verecek olan Aramco, geri kalan kısmı mavi hidrojene dönüştürmek konusunda ise kararsız. 

“ÇOK PAHALI BİR PROGRAM”

Mevcut teknolojinin mavi hidrojen üretiminde maliyetin 250 dolar/varil seviyesine çıkardığını belirten Amarco CEO'su Amin Nasser, "Mavi hidrojen için Avrupa ile ön ödemeli bir anlaşma yapmak çok zor. Japonya ve Kore'den müşteriler de devlet teşviklerini bekliyorlar. Bu teşvikler verilere kadar mavi hidrojen onlar için maliyetli olacak" dedi. 

Nasser, Aramco'nun mavi hidrojen ihracat tesisi için nihai yatırım kararını ilk ihracat anlaşması imzalanmadan vermeyeceklerini belirterek, "Bu çok pahalı bir program. Çok fazla sermayeye ve müşteriye ihtiyacınız var" dedi.  

 

Önceki ve Sonraki Haberler