1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco: Petrolde yatırıma ihtiyaç var

Aramco: Petrolde yatırıma ihtiyaç var

Suudi petrol devi Aramco, petrolde yedek kapasitenin azaldığını belirterek, şirketlerin üretime daha fazla yatırım yapmaları gerektiğini bildirdi.

Aramco: Petrolde yatırıma ihtiyaç var

Enerji Günlüğü - Suudi petrol devi Aramco, petrolde yedek kapasitenin azaldığını belirterek, şirketlerin üretime daha fazla yatırım yapmaları gerektiğini bildirdi.

Küresel petrol üretim kapasitesinin hızla azalmakta olduğuna işaret eden Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Saudi Aramco, şirketlerin üretime daha fazla yatırım yapmaları gerektiği uyarısında bulundu. Aramco CEO'su Amin Nasser yaptığı açıklamada, "Atıl kapasite düşüyor. Bu endişe verici. Eğer gelecek yıl havacılık sektörü toparlanır ise bu atıl kapasite tamamen ortadan kalkar" diye konuştu. 

Nasser, 2021 yılında pandeminin etkilerinin hafiflemesi ve daha fazla insanın uçmaya başlaması ile petrol piyasasında arz açığının kötüleşebileceği uyarısında bulundu. Nasser küresel petrol arzı eksikliğinin 2022'de artabileceğini ifade etti.

Aramco'dan önce bir çok Wall Street bankası ve bazı OPEC+ üyeleri de gelecek yıl arz yetersizliği yaşanacağını öngörmüştü. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler