1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco tesislerine Yemenli Husilerden yeni bir saldırı

Aramco tesislerine Yemenli Husilerden yeni bir saldırı

Yemenli Husiler, Aramco'nun Suudi Arabistan'ın Jizan bölgesindeki tesisine füze ve dronlar ile saldırdı.

Aramco tesislerine Yemenli Husilerden yeni bir saldırı

Enerji Günlüğü - Yemenli Husiler, Aramco'nun Suudi Arabistan'ın Jizan bölgesindeki tesisine füze ve dronlar ile saldırdı.

Yemen'deki Husi hareketinin askeri sözcüsü, Al Masirah TV'ye yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco'nun Suudi Arabistan'ın Cizan bölgesindeki tesislerini hedef alarak füze ve dronelarla vurduklarını söyledi. 

İKİ HAVALİMANI VE BİR ASKERİ ÜS DE HEDEF ALINDI

Husilerin askeri sözcüsü açıklamasında ayrıca, Suudi Arabistan'ın Abha Havaalanı, Khamis Mshneit üssünü de hedef aldıklarını belirtti. 

Suudi Arabistan ise Husilerin Aramco'ya yönelik saldırıları konusunda açıklama yapmadı.

Yemen'deki Husi hareketi Suudi Arabistan'ın en büyük petrol işleme tesisi ile ikinci büyük petrol sahasına 14 Eylül 2019'da saldırı düzenlemiş ve burada üretimin tamamen durmasına ve petrol üretiminin 5.7 milyon varil azalmasına neden olmuşlardı. Suudi Arabistan ve ABD saldırıdan İran’ı sorumlu tutarken, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’den iki ülkeyi de kızdıran bir yanıt gelmişti. Ruhani, saldırıya ilişkin, “Hastane, okul ya da Sana’da bir pazar yerini vurmadılar. Sizi uyarmak için bir sanayi merkezini vurdular. Bölgedeki düşmanlar bu uyarıdan ders almalı ve savaşı sona erdirmeli” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler