1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco üretimini Nisan’da kapasite üzerine çıkaracak

Aramco üretimini Nisan’da kapasite üzerine çıkaracak

Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, Nisan ayında petrol arzını maksimum sürdürülebilir kapasitesinin üzerine çıkararak günde 12,3 milyon varil üretim yapacak.

Aramco üretimini Nisan’da kapasite üzerine çıkaracak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, Nisan ayında petrol arzını maksimum sürdürülebilir kapasitesinin üzerine çıkararak günde 12,3 milyon varil üretim yapacak.

Suudi Arabistan ile Rusya arasında yaşanan petrol savaşında üretim artışları da resmi olarak dillendirilmeye başlandı. Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco, Rusya ile OPEC arasında petrol arzı konusunda yapılan işbirliğinin sona ermesi sonrası arzını artıracağını duyurdu. 

NİSAN’DA MAKSİMUM ÜRETİM KAPASİTESİNİN ÜZERİNE ÇIKILACAK

Aramco CEO'su Emin Nasser, Nisan ayında müşterilerine 12 milyon varil/gün olan maksimum sürdürülebilir kapasitenin 300 bin varil/gün üzerine çıkaracaklarını duyurdu. Nasser, 12,3 milyon varil/gün petrol arzının 1 Nisan'da başlaması için müşteriler ile anlaştıklarını duyurdu. 

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman da yaptığı açıklamada, serbest piyasada her üreticinin rekabetçiliğini göstermesi, piyasa payını koruması ve arttırması gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler