1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco yüzde 5 hissesini halka arz edebilir

Aramco yüzde 5 hissesini halka arz edebilir

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, hisselerinin yüzde 5'ini gelecek yıl içinde New York'ta halka arz etmeyi planlıyor.Dünyanın...

Aramco yüzde 5 hissesini halka arz edebilir

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, hisselerinin yüzde 5'ini gelecek yıl içinde New York'ta halka arz etmeyi planlıyor.

Dünyanın en büyük enerji şirketi olan Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, yüzde 5 hissesini New York'ta halka arz etmeyi planlıyor. Ancak Aramco'nun New York'ta halka arz edilmesi kesinleşmiş değil.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi'nin danışmanı İbrahim Muhanna'nın dün Paris'te verdiği bilgiye göre, hisselere ilgi yoğun ve Londra ve Hong Kong borsaları da Aramco için yarışıyorlar.

HALKA ARZIN TUTARI BP VE TOTAL'İN DEĞERİNDEN BÜYÜK

Aramco'nun değeri en muhafazakar tahminler ile 2,5 trilyon dolar olarak hesaplanıyor. Bu hesaplama dikkate alındığında yüzde 5 oranında hissenin halka arz bülüklüğü 125 milyar dolar olacak. Bu halka arz büyüklüğü BP PLC ve Total SA'nın piyasa değerlerinden fazla. 

Dünyada üretilen her sekiz varil petrolden birini üreten Aramco geçtiğimiz Mayıs ayında Kral Salman tarafından Petrol bakanlığından ayrıştırılarak Veliaht Prens Muhammed Naif'in kontrolüne verilmişti. 

Suudi Arabistan dünya petrol rezevlerinin yüzde 16'sına sahip. 

SUUDİ ARAMCO SATILABİLİR

Önceki ve Sonraki Haberler