1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aramco’dan 4,5 milyar dolarlık sözleşmeler

Aramco’dan 4,5 milyar dolarlık sözleşmeler

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, çeşitli şirketlerle 4,5 milyar dolar tutarında petrol ve gaz sözleşmeleri imzaladı.Suudi...

Aramco’dan 4,5 milyar dolarlık sözleşmeler

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, çeşitli şirketlerle 4,5 milyar dolar tutarında petrol ve gaz sözleşmeleri imzaladı.

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, Avrupa, ABD, Çin ve BAE'den şirketlerle bir dizi petrol ve gaz sahasının geliştirilmesi için 4,5 milyar dolar tutarında mühendislik ve inşaat sözleşmesi imzaladı. 

Daha çok doğal gaz üretimini artırmayı amaçlayan anlaşmalar çerçevesinde ABDli Chine Petroleum Pipelines 450 km uzunluğunda doğal gaz boru hattı inşaa edecek. Boru hattı 2019 yılı başlarında faaliyete geçecek. 

İspanyol Tecnicas Reunida şirketi de Hawiyah ve Haradh sahaları için gaz kompresör tesisleri kuracak. İtalyan Saipem ise Hawiyah gaz işleme tesisinin kapasitesini artırmak için 700 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. ABD firması Jacobs Engineering (JEC.N), Körfez'in kuzeydoğusunda yer alan dev Zuluf sahasından ağır ham petrol üretiminin günde 600.000 varil işlemek üzere yeni bir işleme tesisi için ön mühendislik ve proje yönetimi hizmetleri anlaşması imzaladı. Safaniya'daki aynı bölgede, Abu Dabi merkezli Ulusal Petrol İnşaat Anonim Şirketi (NPCC) ve ABD'li McDermott International (MDR.N) petrol sahası üzerine ek çalışmalar sözleşmeleri imzaladı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler