1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco'dan Çin'e refineri ve petrokimya tesisi yatırımı

Aramco'dan Çin'e refineri ve petrokimya tesisi yatırımı

Enerji Günlüğü - Suudi petrol devi Aramco, Çin’in doğusunda bulunan Zhejiang Eyaleti'nde kurulacak rafineri-petrokimya projesinden hisse satın alacak. Suudi...

Aramco'dan Çin'e refineri ve petrokimya tesisi yatırımı

Enerji Günlüğü - Suudi petrol devi Aramco, Çin’in doğusunda bulunan Zhejiang Eyaleti'nde kurulacak rafineri-petrokimya projesinden hisse satın alacak. 

Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco ile Çin’in Zhejiang Eyalet Yönetimi arasında Zhejiang refineri-petrokimya tesisi projesine yatırım için dün bir mutabakat zaptı imzalandı. İmzalanan anlaşma yeni bir rafineriye yatırım yapma ve ham petrol tedariki, depolama ve ticaret alanlarında işbirliği yapmayı içeriyor.

Aramco projeden ne kadar hisse alacağını ise henüz netleştirmiş değil. Zhejian'daki kurulacak tesisin yüzde 51 hissesi Rongsheng Holding Group'a ait olacak. Günde 400 bin varil petrol işleyecek tesisin bu yılın sonunda faaliyete geçmesi bekleniyor.

Aramco, projeyi gerçekleştirecek Çinli tekstil şirketi Zhejiang Rongsheng ile geçtiğimiz ay uzun vadeli petrol tedarik sözleşmesi imzalamıştı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler