1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco’dan yılın ikinci akaryakıt perakende alımı

Aramco’dan yılın ikinci akaryakıt perakende alımı

Suudi Arabistan kamu enerji şirketi Aramco, perakendeci GO'nun %40 hissesini satın alarak Pakistan akaryakıt pazarına girdi.

Aramco’dan yılın ikinci akaryakıt perakende alımı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan'ın devlet şirketi Aramco, Pakistan'ın en büyük akaryakıt perakende ve depolama şirketlerinden biri olan Gas & Oil'in (GO) yüzde 40 hissesini satın aldı. 

Suudi Arabistan kamu enerji şirketi Aramco yaptığı açıklamada, Pakistan enerji şirketi Gas & Oil Pakistan'ın (GO) %40 hissesini satın alacağını ve bunun Pakistan akaryakıt perakende pazarına girişinin işareti olduğunu duyurdu. GO, Pakistan'ın en büyük perakende ve depolama şirketlerinden biri. 

YILIN İKİNCİ SATIN ALIMI

Planlanan satın alma aynı zamanda Aramco'nun alt sektördeki değer zincirini uluslararası düzeyde güçlendirecek. Aramco'nun Şubat 2023'te Valvoline Inc. küresel ürünler işletmesini satın almasının ardından, bu satın alma Aramco'nun rafine ürünleri için ek satış noktaları elde etmesini sağlayacak ve Valvoline markalı madeni yağlar için yeni pazar fırsatları sunacak.

“ARAMCO MARKASI PAKİSTAN’DA PİYASAYA SÜRÜLECEK”

Aramco Downstream Başkanı Mohammed Al Qahtani yaptığı açıklamada, "Bu yıl planladığımız ikinci perakende satın alımımız, Aramco'nun alt sektördeki genişleme stratejisiyle uyumlu olup dünya çapında entegre bir rafineri, pazarlama, madeni yağlar, ticaret ve kimyasallar portföyünü büyütmek için önümüzde açık bir yol çiziyor" dedi. 

Qahtani, önemli depolama kapasitesi, yüksek kaliteli varlıkları ve büyüme potansiyeli ile GO'nun satın alınmasının, Aramco markasının Pakistan'da piyasaya sürülmesine yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler