1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco’nun Cidde tesisine füze saldırısı

Aramco’nun Cidde tesisine füze saldırısı

Suudi petrol devi Aramco’nun Cidde’de bulunan tesisine Yemenli Husiler tarafından bir füze saldırısı gerçekleştirildi. 

Aramco’nun Cidde tesisine füze saldırısı

Enerji Günlüğü - Suudi petrol devi Aramco’nun Cidde’de bulunan tesisine Yemenli Husiler tarafından bir füze saldırısı gerçekleştirildi. 

Yemenli Husiler Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco’nun Cidde kentinde bulunan bir tesisine füze fırlattıklarını duyurdular. Husiler’in Askeri Sözcüsü Yahya Sari yaptığı açıklamada, “Sabah saatlerinde Aramco tesislerini hedef alan füze, başarılı bir şekilde hedefe isabet etti” ifadesini kullandı.

SUUDİLERDEN YORUM YOK

Suudi yetkililer, Husilerin Cidde bölgesindeki Aramco tesislerine füze saldırısı yaptıklarına dair açıklamaya ise bir yorumda bulunmadılar. 

Ancak Suudi Haber Ajansı (SPA) verdiği bilgiye göre, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, Yemenli Husilerin Suudi Arabistan'ın Cizan kentini hedef alarak fırlattıkları balistik füzeyi ise yok ettiğini duyurdu.

Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Husiler, 23 Kasım 2020'de de Cidde'deki Aramco şirketine ait bir dağıtım istasyonunu füzeyle hedef aldıklarını duyurmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler