1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco’nun karı yüzde 19 azaldı

Aramco’nun karı yüzde 19 azaldı

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Saudi Aramco yılın ilk üç ayında 31,9 milyar dolar net kar elde etti. Şirketin bir önceki yıl net karı 39,5 milyar dolar olmuştu.

Aramco’nun karı yüzde 19 azaldı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco’nun yılın ilk çeyreğinde net karı bir önceki yıla göre %19 azaldı. 

Suudi Arabistan devletine ait petrol şirketi Saudi Aramco, 2023 yılı Ocak-Mart dönemi finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Aramco'nun ilk çeyrekte net karı bir önceki yıla göre yüzde 19 azalarak 31,9 milyar dolara geriledi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 39,5 milyar dolar net kar açıklamıştı.

Yapılan açıklamada, beklentilerin altında gelen net karın düşük petrol fiyatlarından kaynaklandığı belirtilerek, şirketin düşük maliyetli arama ve üretim faaliyetleri sayesinde düşük petrol fiyatlarından en az düzeyde etkilenildiği kaydedildi. Uluslararası referans olarak kabul edilen Brent türü petrolün varil fiyatı yılın ilk üç ayında yaklaşık yüzde 3 değer kaybetmişti.

Geçen yılın ilk çeyreğinde net karını bir önceki yıla göre yüzde 82 arttıran Aramco, yüksek petrol fiyatlarından yararlanarak, dünyanın en değerli şirketi sıralamasında ABDli teknoloji şirketi Apple’ı 2020’den beri ilk kez geride bırakarak liderliğe çıkmıştı.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler