1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aramco’nun karı yüzde 288 arttı

Aramco’nun karı yüzde 288 arttı

Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Saudi Aramco’nun karı yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre %288 oranında arttı. 

Aramco’nun karı yüzde 288 arttı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Saudi Aramco’nun karı yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre %288 oranında arttı. 

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinin başında gelen Saudi Aramco 2021 yılı Nisan-Haziran dönemi tahminlerin üzerinde kar açıkladı. Şirketin açıklamasına göre 2. çeyrek dönemde net kar 95,47 milyar riyal (25,46 milyar dolar) ile analistlerin 23,2 milyar dolar olan tahminlerini aştı. Geçen yılın aynı döneminde ise şirketin net karı 6,6 milyar dolardı. 

Suudi kuruluşun karının artmasında bu yıl %35 değer kazanan petrol fiyatının önemli etkisi görüldü. Aramco, 2. çeyrek için 18 milyar dolarlık temettü ödemesi yapacağını da duyurdu. 

İLK YARIDA KARINI İKİYE KATLADI

Aramco, yılın ilk altı ayı için ise 47 milyar dolar net gelir elde ettiğini açıkladı. Böylece şirket, geçen yıl aynı döneme oranla gelirini iki katı artırdı ve koronavirüs öncesi sağladığı gelire yeniden ulaştı.

“BİLANÇOMUZ ENERJİ TALEBİNDEKİ GÜÇLÜ TOPARLANMAYI YANSITIYOR”

Aramco CEO'su Amin Nasser, yaptığı değerlendirmede, "İkinci çeyrek bilançomuz dünya genelinde enerji talebindeki güçlü toparlanmayı yansıtıyor. Küresel toparlanmanın hız kazanması ile 2021'in ikinci yarısına daha dayanıklı ve esnek giriyoruz” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler