1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Arapkir RES’in kapasitesi arttırılacak

Arapkir RES’in kapasitesi arttırılacak

Süper Elektrik, 58,3 milyon TL yatırımla Malatya'daki Arapkir RES'e iki türbin daha ilave edecek ve yardımcı güneş santralinin kapasitesini arttıracak.

Arapkir RES’in kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - Malatya’da bulunan Arapkir RES’e iki türbin ilave edilerek kapasitesi 13,6 MW arttırılacak. Ayrıca yardımcı kaynak güneş santralinin kapasitesi de 3,6 MW arttırılacak.

Malatya ili, Arapgir ilçesi, Onar Mahallesi sınırlarında kurulu olan, 10 MW kapasiteli Arapkir Rüzgar Enerji Santrali’ne yardımcı kaynak olarak kurulacak 9,9944 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali’nin (GES) kapasitesinin 9.9944 MW’dan 13,6 MW’a yükseltilecek şekilde tadil edilmesi planlanıyor. Ayrıca ana tesis olan rüzgar santraline her biri 6,8 MW kapasiteli 2 adet rüzgar türbini eklenmesi de planlanıyor. Süper Elektrik Üretim A.Ş. proje için 58,3 milyon TL yatırım yapmayı planlıyor. 

Kapasite artış projesi ile Arapkir Birleşik Yenilenebilir Enerji Santrali’nin toplam kapasitesi 49,2944 MWm / 37,2 MWe çıkacak. Güneş Enerji Santrali için 18,89 hektarlık alanda, 32.256 adet 545 Wp panel kurulacak. Birleşik enerji santralinde üretilen elektrik enterkonnekte sisteme bağlanacak. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler