1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Arar Petrol, Şanlıurfa depolamalı GES’i için anlaşma imzaladı

Arar Petrol, Şanlıurfa depolamalı GES’i için anlaşma imzaladı

Arar Petrol, Şanlıurfa’da hayata geçireceği 2.5 MW güneş enerjisi santrali ve 2.4 MW / 5 MWh sıvı soğutmalı enerji depolama sistemi için Chint Power ve Esen Elektrik ile işbirliği yapacak.

Arar Petrol, Şanlıurfa depolamalı GES’i için anlaşma imzaladı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin en büyük mikro şebeke uygulamalı depolamalı GES’i Şanlıurfa’da kurulacak. Arar Petrol’ün projesinde güneş santralinin inverterlerini Chint Power sağlarken, mühendislik ve saha uygulama işlemlerini Esen Elektrik üstlenecek.

Chint Power, Arar Petrol ve Esen Elektrik ile iş birliği anlaşması imzaladı. Şanlıurfa’da hayata geçirilecek olan Türkiye’nin en büyük mikro şebeke uygulamalı depolamalı güneş enerjisi sistemi, 2.5 MW güneş enerjisi santrali ve 2.4 MW / 5 MWh sıvı soğutmalı enerji depolama sisteminden oluşacak.

Projenin tüm mühendislik ve saha uygulama işlemlerini, SCADA ve EMS entegrasyonunu, Esen Elektrik Elektronik Ltd. Şti. gerçekleştirecek. Bu proje, Türkiye’nin ilk kritik yük mikro şebeke uygulamalı depolamalı güneş enerjisi sistemi unvanına sahip olacak. 

Projeyle, enerji üretimi optimize edilerek, yüklerin etkin ve kesintisiz şekilde beslenmesi sayesinde, yerli ve milli petrol üretim sahasının taleplerinin en üst düzeyde karşılanması hedefleniyor. Tesis, güneş enerjisi santrali, depolama üniteleri, dizel jeneratörler ve içerdiği çoklu şebeke bağlantısı ile çok gelişmiş ve son teknoloji ile donatılmış bir mikro şebeke uygulamasına sahip olacak. 

Anlaşma kapsamında depolama sistemine ek olarak, hem Astronergy’nin PV modülleri hem de Chint Power’ın string inverterleri kullanılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler