1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Arar Petrol’e Konya ve Aksaray’da petrol işletme ruhsatı

Arar Petrol’e Konya ve Aksaray’da petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Arar Petrol’e Konya ve Aksaray illerinde yer alan iki saha için birer adet petrol işletme ruhsatı verildi.Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim...

Arar Petrol’e Konya ve Aksaray’da petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Arar Petrol’e Konya ve Aksaray illerinde yer alan iki saha için birer adet petrol işletme ruhsatı verildi.

Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ, Konya ve Aksaray illerinin Karapınar ve Eskil ilçeleri ile Konya’nın Karapınar ve Emirgazi ilçelerinde bulunan iki saha için petrol işletme ruhsatı talep etti. Şirketin 9 Aralık 2016 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne yaptığı müracaata ait evrakları incelenerek Türk Petrol Kanunu ve Yönetmeliği hükümlerine şekli ve esas şartlar bakımından uygunluğu tespit edildi ve milli menfaatler ve Kanun uyarınca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Abayrak’ın 25 Nisan 2017 tarihli olurları alındı.

Alınan olurlar sonrasında ise Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ’ye 11 Mart 2016 tarihinden itibaren ve ruhsatların verilişinden itibaren bir yıl içerisinde üretime başlanması aksi halde ruhsatların fesih işlemine tabi tutulması şartıyla sahaların mevcut rezerv durumları ile yatırım ve üretim programları dikkate alınarak ARİ/ARR/K/M31-a1–1 ve ARİ/ARR/K/M31-a2–1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatlarının 5 yıl süre ile verilmesi kararlaştırıldı.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ayrıca, daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda Şirketin sahalarda yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre işletme ruhsatı için Kanun’da öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılmasına karar verdi.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler