1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Arar Petrol’ün 7 ruhsatı BOTAŞ lehine iptal edildi

Arar Petrol’ün 7 ruhsatı BOTAŞ lehine iptal edildi

Arar’ın 7 ruhsatı BOTAŞ doğalgaz deposu için iptal edildiArar Petrol’ün Aksaray Sultanhanı’ndaki 5 petrol arama ruhsatı ile 2 petrol işletme ruhsatı iptal edildi.

Arar Petrol’ün 7 ruhsatı BOTAŞ lehine iptal edildi

Enerji Günlüğü - Arar Petrol’ün Aksaray Sultanhanı’ndaki 5 petrol arama ruhsatı ile 2 petrol işletme ruhsatı, BOTAŞ lehine iptal edildi.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) Aksaray ilinin Sultanhanı Beldesinde kurulu bulunan DEP/1238-6/155 sayılı doğal gaz depolama lisansını, arazi kapsamını genişletmek suretiyle tadil etti. 

BOTAŞ’ın lisans tadilatı sonrasında, söz konusu arazide lisans tadili kapsamında kalan Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ’ye ait olan AR/ARR/K/L30-b; AR/ARR/K/L30c; AR/ARR/K/L31-a; AR/ARR/K/L31-c ve AR/ARR/K/L31-d pafta numaralı petrol arama ruhsatları ile ARİ/ARR/K/M31-a1-1 ve ARİ/ARR/K/M31-a2-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oluruyla 29 Temmuz 2022 tarihinde iptal edildi. 

Türk Petrol Kanunu gereğince, Arar Petrol’e üstlendiği sorumlulukların yerine getirilmemesinden dolayı zarar görmüş olanların; maruz kaldıkları zarar ve hasara ait tazminatın, şirket teminatından karşılanabilmesi için bir yıl içinde yetkili mahkemeden kesinleşmiş bir karar alıp MAPEG’e başvurmaları gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler