1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Arar Petrol’ün İskenderun’da petrol arama talebi reddedildi

Arar Petrol’ün İskenderun’da petrol arama talebi reddedildi

Enerji Günlüğü – Arar Petrol’ün Hatay, İskenderun’daki 24.994 hektarlık arazide petrol arama talebi, PİGM tarafından reddedildi. Enerji ve Tabii...

Arar Petrol’ün İskenderun’da petrol arama talebi reddedildi

Enerji Günlüğü – Arar Petrol’ün Hatay, İskenderun’daki 24.994 hektarlık arazide petrol arama talebi, PİGM tarafından reddedildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM), Arar Petrol’ün Hatay, İskenderun’da, İskenderun Körfezi’ni çevreleyen kıyı bölgesine denk gelen O36-d2,d3,d4 pafta numaralı ve 24.994 hektar genişliğindeki arazide petrol arama talebini, Türk Petrol Kanunu’nun 7 ve Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 9 ve 10’uncu maddeleri gereğince reddetti. 

6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun, “Başvuru ve ruhsatlandırma usulü” başlıklı 7. Maddesi; talep eden kuruluşun mali yeterlilik ile iş ve yatırım programı ve teminat hususlarını düzenliyor. Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 9. ve 10. maddeleri de yine başvuru yapan şirketin teminat, mali yeterlilik ile iş ve yatırım programını ele alıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler