1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Arar Petrol’ün Konya’daki iki arama ruhsatı uzatıldı

Arar Petrol’ün Konya’daki iki arama ruhsatı uzatıldı

Arar Petrol ve Gaz Arama üretim Pazarlama Anonim Şirketi’ne ait, Konya’daki iki petrol arama ruhsatının süresi beşer yılığına uzatıldı.

Arar Petrol’ün Konya’daki iki arama ruhsatı uzatıldı

Enerji Günlüğü - Arar Petrol ve Gaz Arama üretim Pazarlama Anonim Şirketi’ne ait, Konya’daki iki petrol arama ruhsatının süresi beşer yılığına uzatıldı. 

Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ, Konya ilinde bulunan ARİ/ARR/K/M31-a1-1 ve ARİ/ARR/K/M31-a2-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatları için, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden (MAPEG), süre uzatımı talebinde bulunmuştu.

MAPEG, her iki ruhsata ilişkin sahaların mevcut rezerv durumları, yıllık üretim miktarları ile yatırım ve üretim programlarını dikkate alarak, ARİ/ARR/K/M31-a1-1 ve ARİ/ARR/K/M31-a2-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatlarının sürelerini 11 Mart 2026 tarihine kadar 5’er yıl süreyle uzatılmasına karar verdi. 

Söz konusu ruhsatlarla ilgili geri kalan kanuni süre, Şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerinin sonucuna göre, talep edilmesi halinde kullandırılacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler