1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Arar Petrol’ün petrol arama ruhsatı başvurularına ret!

Arar Petrol’ün petrol arama ruhsatı başvurularına ret!

Enerji Günlüğü – Arar Petrol’ün, Hatay, Adana ve Adana-Mersin illerinde 3 ayrı paftada yaptığı petrol arama ruhsatı başvuruları reddedildi.Enerji...

Arar Petrol’ün petrol arama ruhsatı başvurularına ret!

Enerji Günlüğü – Arar Petrol’ün, Hatay, Adana ve Adana-Mersin illerinde 3 ayrı paftada yaptığı petrol arama ruhsatı başvuruları reddedildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM), Arar Petrol’ün Hatay, Adana ve Adana-Mersin illerinde 3 ayrı paftada yaptığı petrol arama ruhsatı başvuruları reddedildi. PİGM ayrıca Şırnak’taki 4 adet arama ruhsatının yüzde 50’şer hisselerini High Power Eruh Petrol Arama ve Üretim Ltd.’ye devrine onay verdi.

PİGM, Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama A.Ş.’nin Hatay ilinde 62.270 hektarlık P36-a, Adana ve Mersin illerinde 61.697 hektarlık N33-c ve Adana ilinde 24.200 hektarlık O35-d paftaları için yaptığı petrol arama ruhsatı talebini reddetti.

ÇALIK, ŞIRNAK’TAKİ 4 ADET ARAMA RUHSATINA ORTAK ALDI

Bununla birlikte PİGM, Çalık Petrol Arama Üretim San. ve Tic. A.Ş.’nin Şırnak ili sınırları içerisinde sahip olduğu AR/ÇPA/K/M49-c3, M49-c4, M49-d3, d4, N49-b pafta no’lu 4 adet arama ruhsatının her birindeki yüzde 100’er hissesinden yüzde 50’şer hissesini High Power Eruh Petrol Arama ve Üretim Ltd. Şti.’ye devretmesiyle ilgili başvuruyu kabul etti.

Aladdin Middle East Ltd. ve Sonar Petrol Arama ve Üretim San Tic. Ltd.’nin Siirt ve Şırnak illerinde müştereken sahip bulundukları AR/AME-SNR/5019 hak sıra no’lu petrol arama ruhsat süresinin, söz konusu arama ruhsatından ARİ/AME-SNR/K/M48-a3-1 ve ARİ/AME-SNR/K/M48-c1-1 paftalarının müştereken petrol işletme ruhsatı olarak verilmesi nedeniyle sona erdiği bildirildi.

TPAO İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA

Türkiye Petrolleri A.O., Adıyaman ilinde sahip olduğu ARİ/TPO/3052 hak sıra no’lu petrol işletme ruhsat sahasında yapılması planlanan Karakuş Kampı ek yolu için gerekli olan ancak, arazi sahibinin fiyatının üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle, anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan Adıyaman ili, Kahta ilçesi, Salkımbağı köyündeki 319 parsel no’lu taşınmazın 637,75 m2’lik kısmının istimlakine karar verildi.

Ayrıca TPAO, Niğde’de bulunan M33-a no’lu paftada bir adet petrol arama ruhsatı için başvuruda bulundu.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler