1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aras EDAŞ’ın devri için 17 Ağustos’ta tören var

Aras EDAŞ’ın devri için 17 Ağustos’ta tören var

Enerji Günlüğü - Erzurum Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Kars ve Iğdır illerini kapsayan Aras Elektrik Dağıtım AŞ’nin devriyle ilgili 17 Ağustos’ta...

Aras EDAŞ’ın devri için 17 Ağustos’ta tören var

Enerji Günlüğü - Erzurum Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Kars ve Iğdır illerini kapsayan Aras Elektrik Dağıtım AŞ’nin devriyle ilgili 17 Ağustos’ta Erzurum’da tören var. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Aras Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (EDAŞ) yüzde 100 blok hissesinin devredilmesine yönelik olarak Aras Enerji Yatırımları AŞ. ile imzalanan devir anlaşması için 17 Ağustos 2013 tarihinde bir tören düzenlenecek.

Erzurum’da düzenlenecek olan devir törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, EPDK Başkanı Hasan Köktaş ile ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun katılması bekleniyor.

128,5 MİLYON DOLAR’LIK MUKAVELE HAZİRAN AYINDA İMZALANMIŞTI

Aras Enerji Yatırımları AŞ, Kiler Grubu’nun yüzde 51, Çalık Holding'in iştiraki ÇEDAŞ Elektrik'in yüzde 49 ortaklığı ile kurulmuştu. Şirket ile Özelleştirme İdaresi arasında 28 Haziran 2013’de 128.5 milyon dolarlık devir mukavelesi imzalanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler