1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aras ve Dicle dağıtım bölgeleri devredildi

Aras ve Dicle dağıtım bölgeleri devredildi

Enerji Günlüğü - Aras Elektrik Dağıtım AŞ ve Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren yeni sahiplerine devredildi. Özelleştirme...

Aras ve Dicle dağıtım bölgeleri devredildi

Enerji Günlüğü - Aras Elektrik Dağıtım AŞ ve Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren yeni sahiplerine devredildi. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, özelleştirme için ihaleleri tamamlanan iki elektrik dağıtım bölgesi daha, yeni sahiplerine devredildi.

Aras Elektrik Dağıtım AŞ ile Aras Elektrik Perakende Satış AŞ'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin, 128 milyon 500 bin dolar bedelle Doğu Aras Enerji Yatırımları AŞ'ye devrine ilişkin hisse satış sözleşmesi bugün (28 Haziran 2013) imzalandı. Hisseleri devralan şirket, Çalık Grubu ile Kiler Grubu'nun ortaklığı ile kurulmuştu.

Aynı şekilde, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ ile Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin 387 milyon dolar bedelle Dicle Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye devrine ilişkin Hisse Satış sözleşmesi de imzalandı. Dicle bölgesindeki şirketleri devralan firma ise İşkaya-Doğu Ortak Grişim Grubu tarafından kurulmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler