1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aratay: Akaryakıtta şirket sayısı azalacak

Aratay: Akaryakıtta şirket sayısı azalacak

İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, 2020 yılında Türkiye akaryakıt piyasasında bugünkünden daha az oyuncu kalacağını söyledi.

Aratay: Akaryakıtta şirket sayısı azalacak

Enerji Günlüğü - İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, 2020 yılında Türkiye akaryakıt piyasasında bugünkünden daha az oyuncu kalacağını belirtti. 

LPG'nin yanı sıra GO markasıyla akaryakıt pazarında da yer alan İpragaz'ın Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, şirket üst yönetiminin medya mensuplarıyla iftar buluşmasında akaryakıt sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Bu yıl akaryakıt sektöründe kartların yeniden dağıtıldığını kaydeden Aratay, bunu 2016 yılına damgasını vuracak sektördeki iki gelişmeye, OMV Petrol Ofisi’nin satışı ile Türkiye Petrolleri’nin özelleştirilecek olmasına bağladı. 

Aratay, 2010 yılından sonra agresif bir şekilde pazara giren şirketlerin yavaş yavaş çıkışa karar verdiğini belirtti. Aratay, "2020'ye daha konsolide bir pazar ile karşılaşabiliriz. Gerçekten oyuncu olarak nitelenecek bir pazar ile karşı karşıya kalabiliriz" dedi. Sektörde kaçak akaryakıt kavramının yerini illegal akaryakıt kavramının aldığına dikkat çeken Aratay, petrol fiyatlarındaki düşüş dışında kaçak akaryakıtın kayıt altına girmesi ile sektörün satış rakamlarının arttığına dikkat çekti. 

Mehmet KARA 

 
Önceki ve Sonraki Haberler