1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aratay: Türkiye otogazda dünyanın en büyük ikinci pazarı

Aratay: Türkiye otogazda dünyanın en büyük ikinci pazarı

Enerji Günlüğü - İpragaz CEO’su Eyüp Aratay, Türkiye’nin otogaz pazarı anlamında Güney Kore’den sonra ikinci büyük pazar olduğunu ve 4.7 milyon...

Aratay: Türkiye otogazda dünyanın en büyük ikinci pazarı

Enerji Günlüğü - İpragaz CEO’su Eyüp Aratay, Türkiye’nin otogaz pazarı anlamında Güney Kore’den sonra ikinci büyük pazar olduğunu ve 4.7 milyon LPG’li araçla dünyanın en büyük LPG’li araba parkına sahip olduğunu söyledi.

İpragaz CEO’su Eyüp Aratay, Diyarbakır’da GO İstasyonlarının 150.sinin açılışında yaptığı konuşmada, İpragaz’ın LPG şirketi olarak başlayan yolculuğunun bir enerji şirketi olarak devam ettiğine vurgu yaparak, 2013 yılında GO ile akaryakıt işine girdiklerini ifade etti. Böylece Türkiye’deki enerji segmentinin dört temel alanı olan LPG, doğalgaz, akaryakıt ve elektriğin hepsinde çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Aratay, “Türkiye’de bir gerçek var, Türkiye otogaz pazarı anlamında dünyanın en büyük ikinci pazarı. Bugünkü geldiği nokta 10.250 otogaz istasyonu yaklaşık 3.3 milyon ton LPG satıyoruz. Dünyada Güney Kore’den sonra ikinci büyük pazarız ve 4.7 milyon LPG’li araçla Türkiye olarak dünyanın en büyük LPG’li araba parkına sahibiz. Dolayısıyla bizim gibi enerji sektöründe kendini LPG ile uzmanlaştırmış bir şirket için bu pazarda büyümek hedefti. Biz de bunu destekleyebilmek adına akaryakıt pazarına giriş yapma kararı aldık. Sadece otogaz değil aynı zamanda benzin ve motorinle. Bunu yaparken bir markaya ihtiyacımız vardı. Marka adı için çok tartıştık. İpra Enerji’den yola çıkarak İpra Oil veya benzer isimler olur mu diye. İpragaz’ın İGO diye bir iddiamız vardı. İpragaz ve oilden kaynaklanan İGO ismini beğenmiştik. Ama şansımız yaver gitti bir değerli büyüğümüz de bize o destek oldu. Zira GO markası ondaydı. Onun da desteğiyle biz GO markasını tescil ettirdik ve GO diye bir marka yarattık. Şu anda bizim ana şirketimiz SHV’nin herhangi bir başka ülkede bizim dışımızda bir akaryakıt operasyonu yok. Bizim ana şirketimiz SHV, dünyanın en büyük LPG dağıtım şirketi. 5 milyon tonun üzerinde LPG satıyor, dağıtımını yapıyor. Bu haliyle dünyada en yakın rakibinden iki katı fazla. Uzmanlık alanı LPG dağıtımı. LPG’nin yanında LNG işi yapıyor. Ama akaryakıt işi tek Türkiye’de bize özel. Sağ olsunlar bize öyle bir istisna verdiler ve bu istisnayla biz, onları da mahcup etmeden bu işi buralara getirdik” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler