1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Arçelik Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde!

Arçelik Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde!

Enerji Günlüğü - Arçelik AŞ, Dow Jones Gelişmekte olan Piyasalar Sürdürülebilirlik Endeksi’ne giren ilk ve tek Türk sanayi şirketi oldu.Türkiye’nin...

Arçelik Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde!

Enerji Günlüğü - Arçelik AŞ, Dow Jones Gelişmekte olan Piyasalar Sürdürülebilirlik Endeksi’ne giren ilk ve tek Türk sanayi şirketi oldu.

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından, Koç Grubu iştiraki Arçelik, bir ilke imza attı. Tüm iş süreçlerini sürdürülebilirlik temelli olarak şekillendiren Arçelik AŞ, bu çalışmalarıyla Dow Jones Gelişmekte Olan Piyasalar Sürdürülebilirlik Endeksi’ne (DJSI) giren ilk ve tek Türk sanayi şirketi unvanını aldı. 

Dow Jones Gelişmekte Olan Piyasalar Sürdürülebilirlik Endeksi, kurumsal firmaların dünya çapında sürdürülebilirlik performanslarını değerlendirme konusundaki prestijli platformlardan biri kabul ediliyor. 

DJSI, 23 farklı ülkede yer alan en büyük 800 şirket arasında, ekonomik, çevresel ve sosyal alanda en iyi yüzde 10’luk dilimde bulunan şirketleri temsil etmeyi hedefliyor. Şirketleri yönetim, finansman faaliyetleri, etik konular, değer zincirindeki çevresel ve sosyal performans, risk yönetimi, iklim değişikliği önlemleri, şeffaflık, tedarik zinciri ile insan ve çalışan hakları gibi başlıklar altında takip ediyor. DJSI, uluslararası yatırımcıların dikkate aldıkları önemli bir gösterge olarak biliniyor. 

BEŞ YENİ DEV ARASINDA

Arçelik AŞ CEO’su Hakan Bulgurlu, uluslararası yatırımcıların karar süreçlerinde, şirketlerin ‘sürdürülebilirlik’ karnelerini titizlikle incelediğine dikkat çekerek “Dünyaya ve tüm paydaşlarımıza karşı sorumluluğumuzun bilinciyle, stratejimizin ve iş modelimizin odağına koyduğumuz ‘sürdürülebilirlik’ alanında önemli adımlar atıyoruz” dedi. Bulgurlu, DJSI’ye Türkiye’den bu yıl giriş yapan tek sanayi şirketi unvanını alan Arçelik’in ‘Gelişmekte olan Piyasalar’ kategorisine yeni giriş yapan en büyük beş şirket arasında da yer aldığını vurguladı. 

FTSE4Good ENDEKSİNDE

Arçelik’in Londra Borsası bünyesindeki FTSE Russell tarafından, güçlü çevresel, sosyal ve yönetişim performansı gösteren şirketlerin ölçümlendiği sorumlu yatırımlar endeksi FTSE4Good Gelişmekte olan Piyasalar Endeksi’ne de giriş yaptığını kaydeden Hakan Bulgurlu, “Bu başarıların Arçelik’in sermaye piyasalarındaki saygınlığını ve yatırım cazibesini daha da artıracağına inanıyoruz. Yeşil teknolojiyi benimseyen, döngüsel ekonomi alanında çözümler üreten, kaynak verimliliğinde fark yaratan şirketler gelecekte dönüşümün liderleri olacak. Biz de bu vizyonu benimseyerek; yeni fırsatları araştırmaya, dünyamız için daha fazla işbirliği, yatırım ve inovasyon gerçekleştirmeye, daha fazla hanede dönüşüm sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler