1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Arçelik ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi aldı

Arçelik ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi aldı

Enerji Günlüğü - Arçelik AŞ, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi aldı.Arçelik AŞ, şirket bünyesinde planlama, tasarım, işletme,...

Arçelik ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi aldı

Enerji Günlüğü - Arçelik AŞ, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesi aldı.

Arçelik AŞ, şirket bünyesinde planlama, tasarım, işletme, bakım ve geliştirme dahil olmak üzere, müşteriye sunulan ürün ve hizmetlerle ilgili müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik kılavuz bilgileri sağlayan uluslararası bir standart olan ISO 10002 Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Şirket, müşteri memnuniyeti politikası, satış sonrası hizmet sürecinin müşterilerle paylaşılması, bu sürecin hedef, yetki ve sorumluluklarının tanımlı olması gibi tüm gereklilikleri yerine getirdiği için bu belgeye layık görüldü.

Arçelik Türkiye, Ortadoğu, Afrika ve Türki Cumhuriyetler Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı, sertifikayı alırken şirket olarak yarım asrı geçkin bir süredir müşterileriyle bir aile olmanın gurunu yaşadıklarını belirtti ve şunları söyledi: "Yaygın servis ve bayi ağımız sayesinde müşterilerimizle sürekli temas halinde olmak, onların seslerini dinlemek, en çok önem verdiğimiz ve üzerinde fazlasıyla hassasiyet gösterdiğimiz bir konudur. Müşteri memnuniyeti temeline dayandırdığımız çalışma felsefemizi ve bu esasa göre şekillendirdiğimiz iş süreçlerimizi, bugün burada SGS’nin uluslararası deneyimiyle, ISO 10002 belgesini alarak dünya standartlarında taçlandırmış oluyoruz. İnanıyorum ki Arçelik ailesinin en önemli ferdi olan müşterilerimizin, bugünden itibaren markalarımız ile olan deneyimlerinden kaynaklı memnuniyetleri ISO 10002 standardı sayesinde daha üst seviyelere ulaşacaktır."

Arçelik AŞ, müşterilerinin istek ve önerilerini Çağrı Merkezi, e-posta, web siteleri, mektup, sosyal medya, bayi kanalı üzerinden tek bir bilgi havuzunda topluyor. Bu kayıtlar, müşteri odaklı yaklaşım ile yasal düzenlemelere uygun olarak, objektif, adil ve gizlilik içinde ele alınıp değerlendiriliyor ve sürekli iyileştiriliyor. Tüm süreçler yönetim sistemine entegre edilerek yönetim hedefleri bu sistemden takip ediliyor.

Ticari ya da ticari olmayan tüm faaliyetler için etkili ve verimli bir şikayet ele alma sürecinin kurulumu ve geliştirilmesi için rehberlik sunan ISO 10002, şirketlere, müşterilerine, şikayet sahiplerine ve diğer ilgili gruplara fayda sağlamayı hedefliyor. Sertifika almayı sağlayan bu süreç, şirketin saygınlığını, memnuniyetsizlikleri giderme yeteneğini arttırırken, müşteri geri bildirimlerine dayanarak ürün kalitesinin iyileştirilmesine de katkı sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler