1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Arçelik sürdürülebilirlikte dünyanın en iyilerinden

Arçelik sürdürülebilirlikte dünyanın en iyilerinden

Enerji Günlüğü - Avrupa’nın en köklü sürdürülebilirlik fonlarından ÖkoWorld, Arçelik’i sürdürülebilirlik alanında dünyanın en iyi 9 şirketinden...

Arçelik sürdürülebilirlikte dünyanın en iyilerinden

Enerji Günlüğü - Avrupa’nın en köklü sürdürülebilirlik fonlarından ÖkoWorld, Arçelik’i sürdürülebilirlik alanında dünyanın en iyi 9 şirketinden biri ilan etti. 

Türkiye’nin önde gelen şirket ve markalarından biri konumundaki Arçelik, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden birini aldı. Arçelik AŞ, Avrupa’nın en köklü ve saygın sürdürülebilirlik fonlarından ‘ÖkoWorld ÖkoVision Classic’in küresel ölçekte yatırım yaptığı 350 şirket arasında, Sürdürülebilirlik Liderliği Ödülü’ne layık görülen en iyi 9 şirketten biri oldu.

Arçelik, düşük enerji ve su tüketimi, ekolojik ayak izinin azaltılmasının desteklenmesi amacıyla yaşam döngüsü analizi ve geri dönüşüm uygulamaları nedeniyle ‘ÖkoWorld ÖkoVision Classic Yatırım Komitesi’ tarafından ödüllendirildi. 

Arçelik AŞ’ye ödülü, Komite’nin Almanya’nın Düsseldorf kentinde 14 Eylül Perşembe günü düzenlenen 25. yıldönümü töreninde takdim edildi. Ödül alan diğer şirketler arasında AmorePacific (Kore), East Japan Railway (Japonya), Electrolux (İsveç), Emmi (İsviçre), Herman Miller (İngiltere), Kone (Finlandiya), Royal Philips (Hollanda) ve Vestas(Danimarka) bulunuyor. 

Arçelik AŞ Sürdürülebilirlik ve Resmi İlişkiler Direktörü Fatih Özkadı, “Üründen üretime, tedarik zincirinden satış sonrası operasyonlarımıza kadar sürdürülebilirliği değer zincirimizin her halkasında entegre etmek için çalışıyoruz. Faaliyetlerimizi gerçekleştirirken kurumsal yönetim ilkelerinden ödün vermeden, insan haklarına saygılı, kapsayıcı, sorumlu, etik ve şeffaf yönetim yaklaşımı ile hareket ediyoruz. Bu çabalarımızın dünyanın en saygın yatırım kuruluşlarından ÖkoWorld tarafından ödüllendirilmesi doğru adımlara ilerlediğimizin önemli bir göstergesi” dedi.

‘ÖkoWorld ÖkoVision Classic’, 30 yılı aşkın bir süredir dünyanın sürdürülebilir yatırımlar alanında öncü şirketlerinden biri olan ‘ÖkoWorld’ün 6 yatırım fonu arasında yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler