1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Arçelik’e Avrupa’dan Ar-Ge Finansman Desteği

Arçelik’e Avrupa’dan Ar-Ge Finansman Desteği

Enerji Günlüğü - Arçelik A.Ş. Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerinin finansmanı amacıyla, Avrupa Yatırım Bankası ile 100 Milyon Avro tutarında 7...

Arçelik’e Avrupa’dan Ar-Ge Finansman Desteği

Enerji Günlüğü - Arçelik A.Ş. Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerinin finansmanı amacıyla, Avrupa Yatırım Bankası ile 100 Milyon Avro tutarında 7 yıl vadeli kredi anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında, Avrupa Yatırım Bankası, Arçelik A.Ş.’nin enerji verimliliği, yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirme üzerine yürüttüğü Ar-Ge projelerini finanse edecek.
Arçelik A.Ş. ve Avrupa Birliği’nin uzun vadeli finansman kurumu Avrupa Yatırım Bankası, (European Investment Bank - EIB) arasında imzalanan anlaşma ile Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik olarak, 100 Milyon Avro tutarında program kredisi temin edildi.
Kredi, Arçelik’in 2012-2015 yılları arasında; enerji verimliliği, ileri malzeme teknolojileri, uluslararası işbirlikli Ar-Ge projeleri, yenilikçi ürün teknolojileri, akıllı ev ve çevreci üretim süreçleri geliştirme alanlarındaki Ar-Ge faaliyetlerini finanse etmek için kullanılacak. Bu faaliyetler, işletme Ar-Ge ve üretim ekiplerinin koordinasyonu ve desteğiyle ağırlıklı olarak Arçelik’in İstanbul’daki Merkez Ar-Ge Direktörlüğü ve ODTÜ Teknokent içerisindeki Ar-Ge birimleri tarafından gerçekleşecek.
Söz konusu kredi, sabit faizli, teminatsız ve 3 yılı anapara geri ödemesiz olmak üzere toplam 7 yıl vade ile sağlandı. Arçelik’in uzun vadeli finansal gücüne duyulan güvenin bir başka göstergesi ise, % 2,6290 oranında sabitlenen fonlama maliyeti.
Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, imza törenindeki konuşmasında: “Avrupa Yatırım Bankası’nın Ar-Ge finansmanı alanındaki ilk kredi destek programlarından birine hak kazandığımız için son derece mutluyuz” dedi.
EIB'nin Türkiye'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom ise "Arçelik’in yenilikçi ve rekabetçi stratejisini desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ar-Ge’ye destek vermek Avrupa Yatırım Bankası için önemli bir öncelik ve bu bizim Türkiye’de özel sektörde Ar-Ge’yi desteklemek adına gerçekleştirdiğimiz ilk operasyonlardan biri. İnovasyon, Avrupa için global ortamda rekabet gücünü ve mevcut istihdamı korumak; sürdürülebilir gelişim sağlamak için olmazsa olmaz bir konu. Arçelik, söz konusu Ar-Ge programı kapsamında, ürünlerinin çevresel sürdürülebilirliğini ve kalitesini daha da geliştirmek anlamında büyük katkılar elde edecektir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler