1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Arçelik’ten 2 milyon hanelik su tasarrufu

Arçelik’ten 2 milyon hanelik su tasarrufu

Enerji Günlüğü - Arçelik AŞ’nin eski , geri dönüşüm ile 2 milyon hanenin günlük tüketimi kadar su tasarrufu sağladığı hesaplanıyor. Arçelik...

Arçelik’ten 2 milyon hanelik su tasarrufu

Enerji Günlüğü - Arçelik AŞ’nin eski , geri dönüşüm ile 2 milyon hanenin günlük tüketimi kadar su tasarrufu sağladığı hesaplanıyor. 

Arçelik AŞ’den yapılan açıklamada, su tasarrufu konularında çalışmalar yürüten şirketin, 2030 yılı Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasındaki 6. hedef olan ‘temiz su’ konusuna büyük önem verdiği vurgulandı. Arçelik’in özellikle kirliliği azaltma, su geri kazanımını artırma ve suyun yeniden kullanımı, su tüketim verimliliğinin artırılması ve su kıtlığına yönelik sürdürülebilir su temini ile entegre su yönetimi konularına yoğunlaştığı belirtildi. 

Açıklamada, tüm üretim süreçlerinde çevrenin ve doğal kaynakların korunmasına yönelik çalışarak sürdürülebilir bir geleceğin oluşturulmasına katkı sağlandığı kaydedildi. Şirket’in, tüketicilerin yaşam standardını artıran, yüksek enerji ve su verimliliğine sahip ürünler geliştirmeye devam ettiği belirtilirken şu ifadeler kullanıldı: 

“Arçelik A.Ş.’nin AEEE işleme tesislerinde 2014 yılından itibaren, eski teknolojiye sahip çamaşır ve bulaşık makinelerinin geri dönüştürülmesi ve eski ürünlerin yenileriyle yer değiştirmesi ile toplamda 1,85 milyon ton su tasarrufu sağlandı. Bu miktar, yaklaşık 2 milyon hanenin günlük su tüketimine eşdeğerdir. Ayrıca Arçelik, yurtiçi üretim işletmelerinde gerçekleştirdiği projelerle son 5 yılda 774 bin ton su tasarrufu sağladı, bu miktar da yaklaşık 1 milyon hanenin günlük su tüketimine eşdeğerdir.”

Önceki ve Sonraki Haberler