1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Arçelik’ten sürdürülebilir geleceğe katkı

Arçelik’ten sürdürülebilir geleceğe katkı

Enerji Günlüğü – Arçelik 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla su tasarrufunun önemine dikkat çekiyor.‘Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın’ vizyonuna...

Arçelik’ten sürdürülebilir geleceğe katkı

Enerji Günlüğü – Arçelik 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla su tasarrufunun önemine dikkat çekiyor.

‘Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın’ vizyonuna paralel olarak çalışmalarını sürdüren Arçelik A.Ş., tüm üretim süreçlerindeçevrenin ve doğal kaynakların korunmasına yönelik çalışarak sürdürülebilir bir geleceğin oluşturulmasına katkı sağlıyor. Tüketicilerin yaşam standardını artıran, yüksek enerji ve su verimliliğine sahip dünyada öncü ürünler geliştirmeye devam eden Arçelik A.Ş., 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla su tasarrufunun önemine dikkat çekiyor.

Arçelik A.Ş., 2012 yılında Arçelik Kaktüs Bulaşık Makinesi ile ‘Sürdürülebilir Kalkınma’ ve ‘Yeşil Ekonomi’ kavramlarını destekleyen ‘En İyi Ülke Uygulamaları’ arasında yer alarak, Brezilya'da gerçekleşen Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nda (Rio+20) Türkiye’yi temsil etmişti.

Üretimde ise, 2013 yılında gerçekleştirilen 134 enerji verimliliği projesi ile yüzde 6,8’lik bir enerji tasarrufu ve 10.760 ton CO2 sera gazı emisyonu azaltımı sağladı. 2013 yılında tüm işletmelerinde gerçekleştirilen su geri kazanımı ve tüketim azaltımı projeleri ile yaklaşık toplam 159 bin 210 m3 su tasarrufu elde edildi.

Arçelik A.Ş., ürünlerin çevresel etkilerini azaltmak için yaptığı çalışmalar sonucunda enerji verimliliği yüksek; A+++ enerji sınıfından %10 daha az enerji tüketen kurutma makinesini,A+++ enerji sınıfından %10 daha az enerji tüketen bulaşık makinesini, A+++ enerji sınıfından % 20 daha az enerji tüketen buzdolabını, A+++ enerji sınıfından %50 daha az enerji tüketen çamaşır makinesini ve A enerji sınıfından%45 daha az enerji tüketen ankastre fırınını tüketicilerine sundu. Arçelik A.Ş., 6 litre su tüketimiyle %60 tasarruflu bulaşık makinesini ve su yerine hava ile çalışan %80 tasarruflu yıkayıcı-kurutucu makinesini de geliştirdi.

Arçelik A.Ş.’nin üretimde enerji verimliliği alanında yaptığı çalışmalar sonucunda yurt içi ve yurtdışındaki toplam 9 üretim tesisi ‘Enerji Verimli Yeşil Tesisler’ derecelendirmesinde en üst seviye olan ‘Platin’ sertifikaya layık görüldü. Kurumların sera gazı salınımlarını ve iklim değişikliğine yönelik stratejilerini uluslararası yatırımcılarla paylaştığı dünyanın en itibarlı ve yaygın çevre girişimi olan “CDP-Karbon Saydamlık Projesi’nde yer almaya devam eden Arçelik A.Ş., 2012 yılında da ‘Karbon Saydamlık Lideri’ ödülünü, 2013 yılında da ‘CDP Performans Lideri’ ödülünü almaya hak kazandı.

ISO 14064-1 standardına uygun olarak son üç yıllık sera gazı emisyonları hesaplanarak uluslararası bağımsız bir akredite kuruluş tarafından ‘Doğrulama Belgesi’ alan Arçelik A.Ş., Türkiye’de faaliyetleri kapsamında tüketilen enerjinin verimli kullanılması esasına dayanan‘ISO 50001 Enerji Yönetimi Sertifikası’na da sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler