1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ArcelorMittal Fransa’da karbon salımını azaltacak

ArcelorMittal Fransa’da karbon salımını azaltacak

Dünyanın önemli çelik üreticilerinden ArcelorMittal,  Fransa hükümetinin desteği ile Fransa’daki tesisinde karbon salınımını azaltmak için 1,8 milyar euro yatırım yapacak.

ArcelorMittal Fransa’da karbon salımını azaltacak

Enerji Günlüğü - Lüksemburg merkezli çok uluslu bir çelik üreticisi ArcelorMittal SA ve Fransız devleti, şirketin Dunkirk şehrinde yer alan çelik tesisinin saldığı karbonu azaltmak için 1,8 milyar euro yatırım yaparak ülkenin endüstriyel emisyonlarını %6 oranında azaltacak. 

“FRANSA’NIN KATKISI 850 MİLYON EUROYA ÇIKABİLİR”

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, bu paranın sahadaki iki elektrikli fırını ve bir doğrudan indirgeme tesisini finanse edeceğini söyledi. Fransız devletinin katkısının da 850 milyon euroya kadar çıkabileceğini belirtti. 

Le Maire, Fransa'nın Belçika, Almanya ve İspanya'yı geride bırakarak ArcelorMittal'in karbonsuzlaştırma alanında büyük bir yatırım yapmasını sağladığını belirterek, "Bu, hem karbon emisyonlarının azaltılması hem de ekonomik açıdan Fransa için büyük bir zaferdir" dedi. 

Le Maire, ArcelorMittal'in Electricite de France SA ile uzun vadeli nükleer enerji tedarik sözleşmesi için bir niyet mektubu imzalayacağını söyledi.  

Önceki ve Sonraki Haberler