1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ardahan`daki Akıncı HES kapasite artırıyor

Ardahan`daki Akıncı HES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Pelin Enerji tarafından Ardahan'da inşa edilmekte olan 77,5 MW'lık Akıncı (Kayabeyi) HES kapasite arttıracak.Pelin Enerji Yatırım Üretim...

Ardahan`daki Akıncı HES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Pelin Enerji tarafından Ardahan'da inşa edilmekte olan 77,5 MW'lık Akıncı (Kayabeyi) HES kapasite arttıracak.

Pelin Enerji Yatırım Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından Ardahan ili Çıldır ilçesi sınırları içinde Aras Nehri’nin kollarından Kura Nehri üzerinde kurulan 77,5 MW kurulum kapasitesine sahip Kayabeyi Barajı ve Akıncı HES kapasite artışına gidiyor.

Türkerler İnşaat tarafından yapımı üstlenilen Kayabeyi Barajı ve Akıncı HES'in, yılda yaklaşık 300 GWh elektrik üretmesi hedeflenmişti. 2008 yılında lisansı alınan projenin inşaatına, 2010 yılında başlanmıştır ve 2014 yılında tamamlanması planlanan projenin yapımı halen devam ediyor.

ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, kapasite artış projesiyle ilgili ÇED Süreci'nin başladığı belirtildi.

Açıklamada, "Kayabeyi Barajı ve Akıncı HES Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak ARDAHAN Valiliğimize sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler