1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ardıçlı RES, Bağlar RES üzerinden şebekeye bağlanıyor

Ardıçlı RES, Bağlar RES üzerinden şebekeye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Konya’nın Altınekin ilçesindeki Ardıçlı Rüzgar Enerji Santrali (Ardıçlı RES), Selçuk ilçesindeki Bağlar RES Trafo Merkezi üzerinden...

Ardıçlı RES, Bağlar RES üzerinden şebekeye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Konya’nın Altınekin ilçesindeki Ardıçlı Rüzgar Enerji Santrali (Ardıçlı RES), Selçuk ilçesindeki Bağlar RES Trafo Merkezi üzerinden ulusal şebekeye bağlanacak. 

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), ulusal elektrik iletim şebekesini geliştirme, yenileme, genişletme yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda, Konya’nın Altınekin ve Selçuk ilçeleri arasında 154 kV’lik 12.8 kilometre uzunluğunda bir hat çekilecek. Söz konusu hat, Altıntekin Karakaya Mahallesi’ndeki Ardıçlı Rüzgar Enerji Santrali Trafo Merkezi (Ardıçlı RES TM) ile Selçuklu Güven Mahallesi’ndeki Bağlar Rüzgar Enerji Santrali Trafo Merkezi’ni (Bağlar RES TM) birbirine bağlayacak. 

Söz konusu elektrik enerjisi iletim hattı ile ile Ardıçlı RES tesislerinde üretilen elektrik enerjisi Bağlar RES TM 154 kV barasına bağlanarak ve Konya İli başta olmak üzere yurt geneline verilmek üzere enterkonnekte sisteme verilecek. 

Proje kapsamında herhangi bir yeni trafo merkezi kurulması planlanmıyor. Güzergah planı 23 Ağustos 2017 tarihinde onaylanmış durumda. Proje kapsamında 15 adet durdurucu, 24 adet taşıyıcı olmak üzere toplam 39 adet direk inşa edilecek. 

Bu kapsamda Es-Yel Elektrik Üretim AŞ ile TEİAŞ arasında bir sistem bağlantı anlaşması yapıldı. Kurlacak elektrik enerjisi nakil hattı, Es-Yel Elektrik Üretim AŞ tarafından tesis edilecek ve işletilmek üzere mülkiyeti ile birlikte TEİAŞ’a devredilecek. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler