1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ardıçlı RES kapasite artışına çevre onayı

Ardıçlı RES kapasite artışına çevre onayı

Enerji Günlüğü - Es - Yel Elektrik'in Konya'da planladığı Ardıçlı Rüzgar Enerjisi Santrali'nin kapasite arttırımı için ÇED Olumlu kararı alındı.Çevresel...

Ardıçlı RES kapasite artışına çevre onayı

Enerji Günlüğü - Es - Yel Elektrik'in Konya'da planladığı Ardıçlı Rüzgar Enerjisi Santrali'nin kapasite arttırımı için ÇED Olumlu kararı alındı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Es - Yel Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Konya ili, Selçuklu ilçesi, Eğribayat ve Yazıbelen Köyleri sınırları içerisinde yapılması planlanan Ardıçlı RES Revizyonu ve Kapasite Artışı (33 TÜRBİN - 105,6 MWm) projesine ÇED Olumlu kararı verdiğini duyurdu.

19 adet türbinden oluşan ve kurulu gücü 50 MWm olan Ardıçlı Rüzgar Enerji Santrali’nin türbin sayısının 33’e çıkarılarak yerlerinin revize edilmesi ve kurulu gücünün 105,6 MWm’ye çıkarılması planlanıyor. 

Kararın Konya Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de KONYA Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

ARDIÇLI RES YERİNİ DEĞİŞTİRİP KAPASİTE ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler