1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ardıçlı RES kapasite arttışı halkın görüşüne açıldı

Ardıçlı RES kapasite arttışı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Es-Yel Elektrik'in Konya'da kurmayı planladığı Ardıçlı RES projesinde kapasite artırımı ve yer değişikliği projesi on günlüğüne...

Ardıçlı RES kapasite arttışı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Es-Yel Elektrik'in Konya'da kurmayı planladığı Ardıçlı RES projesinde kapasite artırımı ve yer değişikliği projesi on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Es-Yel Elektrik tarafından yapılması planlanan Ardıçlı RES Revizyonu ve Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nun nihai kabul edildiğini ve halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldığını bildirdi.

Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde KONYA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek. 

Es-Yel Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Konya İli, Selçuklu İlçesi, Yazıbelen ve Eğribayat Köyleri Mevkii’nde planlanan 19 adet türbinden oluşan ve kurulu gücü 50 MWm olan Ardıçlı Rüzgar Enerji Santrali’nin türbin sayısının 33’e çıkarılarak yerlerinin revize edilmesi ve kurulu gücünün 105,6 MWm’ye çıkarılması planlanıyor. 

ARDIÇLI RES YERİNİ DEĞİŞTİRİP KAPASİTE ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler