1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Ardıçlı RES yerini değiştirip kapasite arttıracak

Ardıçlı RES yerini değiştirip kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü – Es-Yel Elektrik'in Konya'da kurmayı planladığı Ardıçlı RES projesinde kapasite artırımı ve yer değişikliği yapılacak.Es-Yel...

Ardıçlı RES yerini değiştirip kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü – Es-Yel Elektrik'in Konya'da kurmayı planladığı Ardıçlı RES projesinde kapasite artırımı ve yer değişikliği yapılacak.

Es-Yel Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Konya İli, Selçuklu İlçesi, Yazıbelen ve Eğribayat Köyleri Mevkii’nde planlanan 19 adet türbinden oluşan ve kurulu gücü 50 MWm olan Ardıçlı Rüzgar Enerji Santrali’nin türbin sayısının 33’e çıkarılarak yerlerinin revize edilmesi ve kurulu gücünün 105,6 MWm’ye çıkarılması planlanıyor. 

265.000.000 TL bedelli Revizyon ve Kapasite Artışı projesi kapsamında 19 adet türbinin yerleri revize edilecek, türbin sayısı 33'e çıkarılacak, türbinlerin her birinin 3,2 MWm gücünde türbinle değiştirilecek ve toplam kurulu güç  50 MWm’den 105,6 MWm’ye çıkarılacak. 

Tesiste üretilecek olan elektirk enerjisi Konya Kuzey 380 TM’ye iletilecek. 

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamayla, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Konya Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Es -Yel Elektrik iki yıl önce Ardıçlı RES üretim tesisi sahasının değiştirilmesi için başvuruda bulunmuştu. 

ARDIÇLI RES'İN YERİ DEĞİŞTİRİLECEK

Önceki ve Sonraki Haberler