1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Arıöz: Vestas lokal çözümlerin önemini korona döneminde test etti

Arıöz: Vestas lokal çözümlerin önemini korona döneminde test etti

Vestas Türkiye Servis Operasyon Müdürü Şahin Arıöz, Türkiye’de lokal çözümler üretmeye başladıklarını ve yetişmiş yerel insan kaynağı avantajını korona döneminde daha net gördüklerini ifade etti.

Arıöz: Vestas lokal çözümlerin önemini korona döneminde test etti

Enerji Günlüğü - Vestas Türkiye Servis Operasyon Müdürü Şahin Arıöz, Türkiye’de lokal çözümler üretmeye başladıklarını ve yetişmiş yerel insan kaynağı avantajını korona döneminde daha net gördüklerini ifade etti.

Vestas Türkiye Servis Operasyon Müdürü Şahin Arıöz, IRENEC 2020 kapsamında yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de kurdukları altyapı ve edindikleri tecrübeyle lokal çözümler üretmeye başladıklarını belirtti. Lokal çözümlerin avantajını korona döneminde çok daha fazla yaşama imkanı bulduklarını belirten Arıöz, “Covid-10 ile olağanüstü bir durum yaşıyoruz, olağanüstü bir süreç yönetmeye çalışıyoruz. Hepimiz çok farklı şekillerde etkilendik. Lokal kalifiye yerel kaynağın bu tip dönemlerde aslında ne kadar kritik olduğunu, enerji üretiminin ve bu alanlardaki tüm hizmetlerin kesintisiz sağlanmasında lokal tecrübenin ne kadar önemli olduğunu da test etme şansımız oldu” ifadesini kullandı

TÜRKİYE VE DOĞU AVRUPA ÜLKELERİNDE KOMPLEX SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Bu lokal çözümlerin aslında yakın tarihte global karşılıklarının olduğunu ve globalde bütün Vestas ile ilgili türbinlerin bundan yararlandığını tecrübe ettiklerini belirten Arıöz, “Bu tabi hızlı karar almanızı gerektiriyor. Kesintisiz enerji üretmeniz gerekiyor, yenilenebilir kaynaktan ürettiğiniz enerji bir çok anlamda çok önemli ve bu ülkelerin ne kadar az off kalması ve bir an önce online olması çok kritik bir konu olduğu için yetişmiş insan kaynağı, lokal insan kaynağı burada çok kritik bir rol oynuyor. Bunlarla beraber edindiğimiz 12 yıllık tecrübeyle, yine ekibimizde yetiştirdiğimiz teknoloji mühendisleriyle beraber bugün Türkiye’nin içerisindeki komplex problemlere çözüm üretirken, beraberinde İtalya, Yunanistan, Türkiye, Ürdün gibi sayabileceğimiz Doğu Avrupa ülkelerine komplex problemlerde, çözemedikleri problemlerde mühendislik hizmetleri de sağlıyoruz. Bandırma’da operasyon merkezimizde bir teknoloji departmanı var. Bu departman global departmanla senkron çalışıp globaldeki problemleri de çözecek şekilde hareket edebiliyoruz. Bu kabiliyetteyiz” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler