1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Ariston Thermo`nun yeni CEO`su Leonardo Senni oldu

Ariston Thermo`nun yeni CEO`su Leonardo Senni oldu

Enerji Günlüğü - Ariston Thermo, CEO'luk görevi için Leonardo Senni’yi seçti. Senni yeni görevine 1 Ocak 2014 günü itibarıyla başladı.İtalya Ekonomik...

Ariston Thermo`nun yeni CEO`su Leonardo Senni oldu

Enerji Günlüğü - Ariston Thermo, CEO'luk görevi için Leonardo Senni’yi seçti. Senni yeni görevine 1 Ocak 2014 günü itibarıyla başladı.

İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı (MISE) Enerji Bölümü Başkanlığı’ndan gelen Leonardo Senni, Ariston Thermo’nun CEO’su oldu. Senni’nin profesyonel iş hayatı deneyimleri arasında McKinsey, P&G gibi büyük ve önemli şirketler bulunmakta.

1967 yılında doğan Leonardo Senni, İtalyan milli enerji stratejisinin belirlenmesi ve uygulanması noktasında önemli çalışmalarda bulunduğu İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı’nın enerji bölümünde 2 yıl süreyle başkanlık yaptı. Fransa INSEAD'dan makine mühendisliği alanında lisans derecesi ve sonrasında işletme alanında yüksek lisans derecesi alan Senni, McKinsey & Company ve Procter & Gamble'da da görev aldı.

Ariston Thermo Group Başkanı Paolo Merloni, Leonardo Senni’nin CEO’luğa getirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada "Leonardo Senni'nin CEO'luğa atanması Ariston Thermo'nun yönetiminin gelecekte daha da güçleneceği ve grubumuzun mükemmel kaynaklara yönelmesi noktasındaki taahhüdümüzün tescil edilmesi anlamına gelmektedir. Aynı zamanda grup bünyesindeki çalışanların sürekli gelişim içinde olması, grubun büyüme yolunda devam etmesi açısından da kilit öneme sahip” dedi.

Merloni sözlerini "Leonardo Senni, enerji ve sanayi sektörlerindeki derin bilgi birikimine, uzun süreli uluslararası iş deneyimine ve yüksek düzeydeki mesleki beceriye sahiptir. Bu önemli karma, ürünlerimizin enerji verimliliği, müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesi ve uluslararası pazardaki varlığımız ile birleşerek Ariston Thermo'nun termik konfor sektöründeki global büyümesini destekleyecektir” diyerek bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler